søndag 22. mai 2011

Freddie Langrind med nytt ukulele-hefte til festivalenEn av artistene på årets festival, visemakeren Freddie Langrind, er i ferd med å sette sammen et nytt ukulelehefte med 25 ukulele-viser. 

Freddie Langrind er "visemaker" og har brede musikalske interesser. Han står bl.a. bak "Sverdrup suite", tonesetting av tre dikt av Harald Sverdrup, urframført av Sjøbodkoret i Stokke kirke 2007. Freddie er også den nordmannen som har gått løs på å oversette / gjendikte den svenske nasjonalskalden Bellman. Et høydepunkt er "Bellmaniaden 2010" på Fossekleiva i Svelvik. Se mer på www.bellmaniaden.no

Freddies siste viseprosjekt er "Visevandringer i Vestfold-landskap", der særtrekk ved fylket synges om med både alvor og humor. Mange av Freddies viser er blitt til med en ukulele i hendene, og han har samlet 25 ukulele-viser i et eget hefte. Alle Freddies viser finner du på www.visemakeriet.no.

Nå har du altså en unik sjanse til å få Freddies ukulele-hefte på festivalen, og høre han opptre! Se mer i programmet her.

Freddie Langrind er også en av mennene bak Vestfold Ukuleleklubb, som også skal opptre på festivalen. Han møtte Øyvind Sæther i 2003, og ble svært begeistret for Øyvinds idé om å skape et aktivt ukulelemiljø i Vestfold. Øyvind kjente mange likesinnede og Vestfold Ukuleleklubb ble formelt startet 23. september 2003.

Det er en stor glede å ha både Freddie Langrind, Øyvind Sæther og Vestfold Ukuleleklubb med på Norges første ukulelefestival! Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar